HAVN restaurant in Hoorn Bib Gourmand Michelin gids

MICHELIN Gids stelt 8 nieuwe Bib Gourmand restaurants voor in de 2023-selectie

Return to all

In de maand april zet Michelin de Nederlandse gastronomie in the picture en kondigt heel wat opwindende nieuwigheden aan. Twee weken voor de ceremonie van de MICHELIN Gids Nederland 2023, waar onder meer de nieuwe sterren worden aangekondigd, maakt de MICHELIN Gids vandaag 8 nieuwe Bib Gourmand restaurants bekend die de 2023-selectie verrijken. De volledige selectie wordt op maandag 24 april voorgesteld in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Restaurants met een Bib Gourmand staan garant voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Alle kookstijlen komen hiervoor in aanmerking, zolang generositeit en rijke smaken in het DNA van het restaurant vervat zitten.

Werner Loens, selectiedirecteur van de MICHELIN Gidsen in de Benelux, licht toe: “Het inspectieteam en ikzelf beseffen maar al te goed dat het een uitdaging is om vandaag, anno 2023, een restaurant te runnen dat een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt. Het is dan ook met grote tevredenheid dat ik vaststel dat onze Bib Gourmand selectie nog steeds indrukwekkend is. Naast de acht nieuwkomers, zijn er ruim honderd restaurants die deze bekroning opnieuw hebben verdiend. De Bib Gourmand beantwoordt vandaag meer dan ooit aan de verwachtingen van de moderne gast.”

De diversiteit van Bib Gourmand restaurants is ook dit jaar opvallend. Zo vindt u onder de nieuwkomers bijvoorbeeld Rotonde uit Rotterdam, waar de duurzame visie van de chefs wordt vertaald naar borden vol creativiteit en verrassing. Senang in Zwolle etaleert dan weer de rijke smaken uit het Nabije, Midden en Verre Oosten. Of wat dacht u van Franse gerechten met Portugese invloeden, de sterkte van Lazuur in Amsterdam.

De Franse keuken is een rode draad doorheen veel van de restaurants met een Bib Gourmand. Ook bij de nieuwkomers. Of u nu pithivier van houtduif met ganzenlever eet bij Wils Bakery Café in Amsterdam of tarte Tatin bestelt bij Bistrot Regent in Nijmegen: wat kunnen herkenbare smaken toch keer op keer plezieren. Anderen gaan dan weer creatief aan de slag met traditie, zoals De Voorburcht in Hattem en Poortman in Veeningen. HAVN in Hoorn kiest er dan weer voor om invloeden uit alle uithoeken van de wereld samen te brengen op het bord.

De volledige selectie van Bib Gourmand restaurants komt online op 24 april 2023. De MICHELIN Guide Ceremony Nederland 2023, waarbij de nieuwe MICHELIN Sterren en MICHELIN Awards bekend worden gemaakt, is op maandag 24 april 2023 live te volgen via de sociale netwerken van de MICHELIN Gids.

De wereldwijde restaurant- en hotelselecties van de MICHELIN Gids zijn gratis beschikbaar op de website en apps van de MICHELIN Gids. Downloaden kan hier: Android en iOS.

Bekijk hier het hele nieuwsartikel van MICHELIN Gids.