Gault&Millau Gidslancering 2023

Gault&Millau Gidslancering 2023

Return to all

Op maandag 13 februari vond de Gault&Millau Gidslancering en Awarduitreiking 2023 plaats. Voor het tweede opeenvolgende jaar werd deze uitreiking gehouden vanuit de Domstad, in Tivoli Vredenburg.

De gids van 2023 zal een digitale update krijgen voor een zo goed mogelijk beeld van hetgeen wat Nederland op culinair gebied te bieden heeft en een zo actueel mogelijke weergave van de Nederlandse Gastronomie.

HAVN als nieuwkomer

In de haven van het pittoreske Hoorn heeft Robin Blaauw – neef van Ron Blaauw – een fris en toegankelijk restaurant geopend. De menukaart bevat elementen uit Nederlandse, Spaanse en Nordic keukens. Hapjes kunnen we zelf uit de kaart kiezen. Verder veertien diverse à la carte gerechten waarvan vijf van de barbecue geserveerd worden, of menu “Robins route” met drie snacks, vier gangen en dessert. Fijne taco met kip, jalapeñocrème en aioli om te starten met daarna carpaccio van langoustines, Hollandse garnalen en salade van knolselderij. Zacht gegaard staartstuk van kalf, crème van yoghurt, baba ganoush en krokante kikkererwten is eveneens goed op smaak. Mooie nieuwkomer op deze bijzondere locatie en meteen een koksmuts.

Gault&Millau Gidslancering

Gault&Millau is dé restaurantgids voor de Nederlandse gastronomie. Dit jaar telt de gedrukte 16+ gids 74 Nederlandse Restaurants, elk beoordeeld op basis van 20 punten. Een compactere editie met daarin enkel restaurants met 16 punten of meer. Daarnaast kan men de selectie van meer dan 850 restaurants en hun score online vinden op de website gault-millau.nl met verbeterde zoekmachine en real time availability.

Ieder jaar wordt de Gault&Millau selectie feestelijk onthult, waarbij de top van de Nederlandse gastronomie samenkomt. Tijdens de lancering werden de awards uitgereikt aan de jaarlijkse prijswinnaars en was er ruimte voor ontmoetingen en netwerken in de foyer van Tivoli Vredenburg. Gault&Millau Nederland directeur Godfried van der Lugt: “Het is onze missie om de Nederlandse gastronomie uit te lichten en liefhebbers van kwaliteit op het bord, met betrouwbare, onafhankelijke informatie de weg te wijzen naar de beste zaken die Nederland te bieden heeft. Talent en mooi ambachtelijk werk en creativiteit moeten we met z’n allen koesteren en belonen. Dit jaar geeft de bewegende kwaliteit van de Nederlandse gastronomie uitstekend weer, met maar liefst 75 nieuwe adressen en meer dan 125 restaurants met een stijgende score.”

Score: 13 | 20

Bekijk hier de volledige vermelding op gault-millau.nl.