Nieuw in de MICHELIN Gids voor september 2022

Return to all

Elke maand maken onze inspecteurs enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de MICHELIN Gids Nederland. De bedrijven krijgen meteen een persoonlijke pagina op de website en de app. U herkent ze ook gemakkelijk dankzij het ‘Nieuw’ symbool.

Worden dan ook MICHELIN sterren, groene MICHELIN sterren en Bib Gourmands bekendgemaakt? Dat zou best kunnen! Al zal u de nieuwe onderscheidingen pas tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie ontdekken.

Deze maand hebben de inspecteurs drie restaurants geselecteerd. We moedigen u uiteraard aan om deze beloftevolle zaken snel uit te proberen.

Cristó
Zierikzee

Een wandeling langs de Oude Haven in Zierikzee, met zijn typische bootjes en ophaalbrug, spreekt tot de verbeelding. Het is op deze mooie plek dat het romantische hotel Mondragon u meeneemt in zijn verhaal. Een verhaal dat bij het elegante Cristó gastronomische allures krijgt. De juiste cuisson van anjouduif verraadt de klassieke kennis van de chef, die verder eigentijdse zwierigheid op het bord brengt.

Zo wordt een parfait glacé geüpdatet door te werken met een luchtige espuma van vanille, begeleid door witte chocolade en vers fruit. Hier en daar zijn ook nog Baskische invloeden aanwezig die voor wat extra pep zorgen. Denk aan diverse pinxtos als amuses en een gerecht met jamón ibérico die onder meer geflankeerd wordt door zeekraal en watermeloen. Het meergangenmenu van Cristó weet u te verrassen met herkenbare smaken.

HAVN
Hoorn

Het uitzicht op de historische haven en de open keuken grijpen uw aandacht zodra u deze sfeervolle zaak betreedt. HAVN bruist en swingt, des te meer op het bord. Robin Blaauw speelt bijvoorbeeld even gezwind met Zuid-Amerikaanse power als met Aziatische diepgang. Hij laat zich inspireren door zijn reizen en werkt voor zijn speelse creaties met mooie Nederlandse producten. Zijn oog voor detail toont dan weer dat hij op jonge leeftijd al een mooi cv heeft verzameld.

Kwartel bakt chef Blaauw op de barbecue en combineert hij met Jamaicaanse jerkmarinade en een gevogeltejus. Als dessert smult u van een millefeuille met schijfjes rijpe banaan, crème suisse, een laagje cheesecake, gewelde krenten en à la minute gedraaid vanilleroomijs. U zult niet weten wat te kiezen uit de aantrekkelijke kaart!

Mano
Haarlem

Hermanos Daniël en Kevin zijn al van kinds af beste vrienden. In hun chic zaakje, dat de charme van dit hoekpand mooi heeft bewaard, ervaart u de symbiose van hun ervaringen. De keuken van Mano staat met beide voeten in het nu. Intense sauzen, friszure spanning, internationale veelzijdigheid. Hier gaan technisch bewerkte creaties en krachtige creativiteit mano a mano.

De mousselinesaus die is opgewerkt met lamsjus bij perfect rosé gegaarde lamskotelet, de perfect gerezen soufflé die wordt geflankeerd door texturen van rabarber en framboos die mooi het evenwicht houden tussen zoetigheid en aciditeit: deze chefs laten hun talent met veel beheersing spreken. Bij Mano is het geheel meer dan de som der delen.

Bekijk hier het hele nieuwsartikel van MICHELIN Gids.