HAVN als nieuwkomer in de Lekker500

HAVN als nieuwkomer in de ‘Lekker Top-500’

Return to all

Veelbelovend! En dat is nog het minste wat je van chef Robin Blaauw (yep, de neef van horecatycoon Ron Blaauw) kunt zeggen. Hij is met zijn jonge en bevlogen equipe neergestreken in de historische haven van Hoorn waar hij einde 2021 HAVN is gestart.

Gevestigd in het pand waar wijlen Lucas Rive de sterren van de hemel kookte. Er is verbouwd, de muren geverfd in aardetinten en er hangt fraaie kunst aan de muur. Aan de grote open keuken is een flinke bar toegevoegd. De menukaart bestaat uit keuzes ter grootte van een tussengerecht uit diverse streken en keukens. Van dim sum tot een klassiek mootje vis met beurre blanc en pittige pulpo.

We bestellen drie gerechten per persoon plus een dessert en worden verrast door geweldige smaken, originele combinaties en decoratief opgemaakte borden. De zacht geaarde coquille is een van de beste die we ooit aten en de dim sum met koningsboleet een fantastisch vegetarisch gerecht. De beurre blanc bij de schol is van topklasse en door gebruik van een drupje Japanse azijn ook lekker fris. De knapperig gebakken zwezerik verraadt vakmanschap. Zo gaan we door naar twee heerlijke desserts waarbij vooral de millefeuille met crème suisse, banaan en boerenjongens een meesterstukje patisserie is.

De wijnkaart is origineel en redelijk geprijsd; wij kiezen voor een fles chardonnay van La Pinada en bij de iets stevigere gerechten voor een glas rode sangiovese van het huis Costamare Piceno. Beide wijnen combineren prima met de uiteenlopende gerechten. De bediening is jong en enthousiast. In HAVN hangt een prettige, informele maar door vakmanschap gedreven sfeer. Van harte welkom in Lekker!

Bestel hier restaurantgids Lekker500 – editie 2023.