Restaurant-HAVN-Hoorn-Robin-Blaauw-sfeerimpressie

Voormalig restaurant Lucas Rive opent 18 september als HAVN

Return to all

Voormalig restaurant Lucas Rive opent op 18 september onder de naam HAVN. Robin Blaauw – de neef van de bekende topkok Ron Blaauw – is de eigenaar van het Hoornse restaurant.

Het nieuwe restaurant wordt omschreven als een ‘swingende zaak met een lage drempel waar je betaalbaar en lekker kunt eten’. HAVN spreek je op z’n Nederlands uit; dus als haven. Blaauw opent er een heel ander restaurant dan wijlen Lucas Rive. ‘Niet omdat we restaurant Lucas Rive moeten vergeten, maar omdat ik niet in Lucas Rive zijn voetsporen kan treden’, zei Blaauw eerder tegen Misset Horeca.

‘Hij was zo groot. Vergeleken met hem, kom ik pas net kijken. Uit respect voor hem voel ik wel een bepaalde bewijsdrang. Mijn vader was één van de beste vrienden van Lucas Rive. Ik wil iets prachtigs van HAVN gaan maken, maar wel op mijn eigen manier. Het wordt gewoon de leukste zaak van Hoorn’, zei de jonge ondernemer toen met een bescheiden lach.

Concept

Robin Blaauw die aan de wieg stond van het gastrobarconcept van zijn oom Ron Blaauw, zegt qua concept iets vergelijkbaars te openen als Ron Blaauw Sophialaan. ‘Mooie, verfrissende gerechten die net even iets anders zijn, betaalbaar en elegant in presentatie’. Hij verwacht dat de gemiddelde besteding er zo’n vijftig euro per gast gaat worden.

Mentor

Robin werkte zes jaar voor Ron Blaauw. ‘Ik wilde daarna op eigen benen staan. Zelf leren om te vallen en daarna weer op te staan. Ik heb de kans gekregen om executive chef te worden in een fantastisch hotel: Hotel Castell d’Emporda in Spanje. Maar een eigen zaak is altijd mijn droom geweest.’ Of Ron Blaauw ook nog een vinger in de pap heeft bij HAVN? ‘Ron is mijn mentor. Wanneer ik ergens niet uitkom, dan vraag ik advies aan hem.’

Designbureau King Kongs nam het interieur voor haar rekening.

Bekijk hier het hele nieuwsartikel van Misset Horeca.